tisdag 28 juli 2009

Update

Vi har varit ute och vandrat till nu typ. Hugo var inte på humör imorse, skrek säkert tre episoder av ont i magen-skrik och mamma fick inte sovmorgon idag. Heller. Inatt skulle han äta varannan timma och jag är så jävla sliten. Min älskade idiot, han sover igenom allt. Så vi är slitna idag. Går runt i myskläder och röda ögon, kramas lite, tröstar Hugo, beställer en pizza, busar med Hugo, halvsomnar i soffan.

Sen ringer telefonen, barmottagningen tar emot oss imorgon. Tack gode gud vilken lättnad. Jag ser ett ljus.

5 kommentarer:

  1. gud så skönt att ni fick en tid redan i morgon, vi ringde själva till barnmottagningen utan hjälp från BVC! ni fick kanske en akut tid? när vi ringde så sa han i telefon att de endast hade akuttider och han trodde att vi kunde vänta till en ordinarie men blev det värre så fick vi ringa igen! Har ni BVC på a-torp?

    Jo, en stor skillnad är att hon har slutat att "kaskad kräkas" och det har i sig gjort att hon har börjat villa äta, hån åt ingen mat innan och drack 120-150 ml ersättning till att på bara en vecka drick 200-210 ml och äta mat! sen går eksemen att hålla någorlunda bra nu även om det inte blir helt bra! humöret är väl skapligt, hon kan vara nöjd och leka osv nu i alla fall!

    och nej, BVC "tanten" sa att vi var tvungna att prova själva i tre veckor innan vi fick utskrivet något, men nu så var hon så klart jätte kräsen så vi står men en i stort sätt full burk nutramigen och en full profylac! så ett tag fick hon lös gröt i flaska men det var inte så bra näringsmässigt då hon vägrade äta fast mat, då gick hon ner i vikt, liten som hon är så var ju inte det direkt roligt, då var man orolig och uppgiven kan jag säga.. sedan fick vi tipset på familjeliv att prova Althera som skulle smaka "gott"och de tog hon, men nu har hon blivit så pass stor och äter vanlig mat ganska så bra så nu får hon mjölkri välling från enago! (den har varit tillfälligt slut i två månader så därför kunde vi inte ge den tidigare).

    okej, så han hade också gulsot, Inez hade det också och fick tillmatning med ersättning redan på BB!! hon var jätte slö på att äta och har alltid varit, gav extra ersättning från hon var 3 veckor, då hon var jätte slö och åt lite och inte ökade i vikt! till en början blev hon piggare men sedan dröjde det inte länge innan eksemen och magontet kom! hon hade "lättare" kolik från 3-4 veckor till ca 10 veckor! det blev sena kvällar men när när hon väl somnat så sov hon som tur var bra. hon hade skrik tid 20.30- 03.00! vid två månader vägrade hon bröstet helt och jag pumpade till hon var 4 månader, och tack vare pumpningen fick jag mycket mjölk så hon klarade sig på nästan enbart det till 3 månader och då blev hon lugnare en stund men sen när det blev mer ersättning så har hon bara blivit värre och värre! missnöjd jämt.

    tror de på barn är mycket bättre och förhoppningsvis får ni den hjälp ni behöver! är ju inte roligt för någon att det är som det är!

    har Hugo någon tid som brukar vara värre med skriket/gnället? eller är det som samma hela tiden?

    slutade ha ha ont i magen då ni började med profylac?

    har han haft några andra problem. typ torr hud, hård/lös mage?

    har han kräkts mycket?

    det är ju synd att den första tiden som går så fort skall tas upp av massa problem!

    du får gärna berätta hur dit gick på barn när ni varit dit! och vem ni fick träffa! vi skall ha Anders Strandberg.

    SvaraRadera
  2. hahah, så gjorde jag med, annars är det lätt man glömmer det man skall svara på ;)

    okej, det var ju bra det i alla fall! kan ju hända att det finns speciella tider om det är bvc som fixar, eller så kom det löst en tid eller så kanske Hugo sågs mer akut! men men vi ska ju få komma dit så småningom vi med!

    känns bara som dom inte tagit oss på så stort allvar med tanke på hur snabb verkstan var för er med tid hos barnmottagningen!

    okej, han hade en envis gulsot då! Inez behövde bara sola en natt! men gick det över i samband med att ni började ge semp1? vi har get NAN 1och 2!

    gode jobbigt att pumpa eller hur?

    okej, ha skriker på morgonen! då det egentligen skall vara som gladast och piggas :S känner igen det där med gnäll hela dagarna, tyvärr har Inez inte så tyst röst heller ;)

    okej, ja så har det varit för oss med nu på senare, när hon var jätte liten var hon ofta nöjd men sedan när allt började så har hon aldrig varit det, så det har inte känts så bra att typ vara på stan och fika eller gå på öppnaförskolan fast jag har som försökt göra det ändå bara för att inte "låsa in oss" känns som att alla tänker att man gör fel när ungen aldrig blir nöjd!

    kommer prickarna "bara" runt munnen eller har han fått typ på magen, armar?

    men det är ju bra att han än så länge klarat sig hyfsat bara med huden och så får man hoppas att han slipper, att det inte utvecklas nu när ni får reda på vad ni måste hålla honom borta från! i värsta fall när man har komjölksproteinallergi så får man ju både mot ägg och soja!

    okej, det är ju som typiska tecken på mjölkallergi! Inez är ju stenhård jämt, nu ger vi en halv burk katrinplommon varje dag och då är hon inte hård lika ofta men det kommer lite nu och då ändå!

    Inez kunde ju kräkas lugnt en meter framför sig! eller rättare sagt en meter åt alla håll och kanter i omgångar!

    ja så är det säkert, kroppen reagerar säkert på de som är värst och sen när det försvinner så har kroppen "tid" att reagera på även andra saker!

    okej, ni skall göra tester direkt? vi skall bara träffa läkare för vidare bedömning om hur vi skall gå till väga med utredningen!

    men det blir nog bra till slut hoppas jag både för Hugo och Inez! som sagt bebisar är det tyvärr inte så länge så det känns ju skönt att man kan få ägna sig åt annat än oro och ha en bebis att trösta jämt på grund av olika grejer som inte är bra!

    hur har Hugo varit i vikt och så? har han följt sin viktkurva hela tiden?

    lycka till i morgon nu också, och hoppas ni kommer hem med lite mer kött på benen!

    SvaraRadera
  3. nej, det har vi inte, men vi byter nu ändå på grund av att den gamla går i pension! så vi får se om den vi får nu är bättre, men jag har inte så stora förhoppningar för en annan mamma som inte är nöjd med bvc "tanten" har troligen henne, inte säkert men vad vi listade ut så var det nog så!

    inte så kul när de inte vill ta bröstet, på den punkten tycker jag både BB och BVC var ganska bra för de var aldrig på om amningen eller pumpningen utan var nästan tvärt om att de bad än att "ge upp", vilket i och för sig var skönt så man slapp känna sig skit dålig!

    men gud så jobbigt att han vaknar så mycket, inte roligt Inez har aldrig varit så utan när hon väl somnat så har hon sovit, men nu på senare har hon varit tjollrig så hon tror nu och har trott i över en vecka att de är morgon kl: 03.00 men det tycker inte vi andra ;) då är hon nämligen jätte orolig, dessutom är hon jätte trött för om man går upp så somnar hon efter 30 min kanske, fast förhoppningsvis håller det på att vända nu!

    ja okej, prickarna som Inez får runt munnen försvinner också men de som är i armveck ansikte osv sitter i jämt så vida man inte smörjer kortison flera gånger om dagen!

    men då får vi hoppas att det blir direkt ni får göra tester och får utskrivet rätt ersättning! men stå på dig om det inte vill göra tester, för vissa läkare hävdar att man inte kan göra test under en viss ålder osv men det kan man!

    det är ju bra att han har återhämtat vikten, Inez går sakta men säkert ner i kurvan nu :( eller det har hon ju alltid gjort, men vi får se om det blivit bättre nu när hon ändå äter så pass bra!

    vet inte heller riktigt vad man skall fråga men det känns bra att kunna skriva med någon i liknade situation!

    då väntar jag på att få höra hur det gick i morgon då :)

    SvaraRadera
  4. Vad gullig du är kära du!:)

    Och stackars, stackars er.. och framförallt Hugo! Hoppas verkligen att ni fick någon hjälp på barn, för så där kan ni ju inte ha det. Det tär ju otroligt på er och ni måste ju få hinna njuta av småbarnstiden också!

    SvaraRadera